Struinen in Haagse Tuinen

za 22 jun 2024 - zo 23 jun 2024

Om de twee jaar openen Haagse tuineigenaren hun tuinen voor publiek. Een weekend lang 46 privétuinen en andere verborgen groene oases ontdekken. Voor 7 euro bemachtig je een plattegrond, struin je mee en hoor je het verhaal van de tuineigenaren.

Struinen in Haagse Tuinen

Het blijkt al twintig jaar een succes, niks meer aan doen zou je zeggen. Hoewel, dat nieuwe logo en ticket-systeem is misschien het enige wat nog ontbrak. Helemaal van nu: je ticket thuis bestellen en met je QR-code de tuinen bezoeken. De natuur is tijdloos, maar wij natuurlijk niet. 

Extra leuk: dat logo – en eigenlijk alles wat je van dit buiten-speel-feest voorbij ziet komen - is gemaakt door Eveline de Heij. Imker en grafisch ontwerper, die je kunt kennen van Haags Zaad en Haagse honing. En ja, ook haar bijentuin is geopend voor nieuwsgierigen en liefhebbers. Tip!

"Van Scheveningen tot het Centrum, er vallen echt veel verborgen groene oases te ontdekken"

Hoe zit dat praktisch?

Voor 7 euro kan elke bewonderaar alle 46 aangesloten tuinen door de stad bezoeken. Een koopje, als je bedenkt dat hier de gehele organisatie, gerund door vrijwilligers, van gefinancierd wordt. Je ziet wat van de stad, leert wat over planten en onderhoud van de tuineigenaren, en praat met stadgenoten over vlinders, honing of wilde moestuin-projecten. 

Op de website bestel je je ticket en kun je jouw route vast uitstippelen. Tijdens het weekend zelf haal je in één van de 4 starttuinen – met je QR-code – je plattegrond op. Zo weet je de weg, maar zie je ook wat er in elk hofje te zien valt. Want ook met die nieuwe uitstraling, gaat heus niet alle nostalgie overboord - wat ouderwets struinen door tuinen juist zo leuk maakt.

Struinen in Haagse Tuinen
website
instagram