Over ons

Geen groengele winkel. Geen souvenirs met de Haagse skyline. Nee, dit is een winkel met producten van Haagse makers. De genieën, kunstenaars en experts uit de stad. Strak gecentreerd in de schappen. Online. En in onze shop. Klinkt spannend? Hou je vast. 


Kwaliteitslabel voor Haagse makers

We beginnen bij het begin. The Hague’s Finest is een kwaliteitslabel. Noem ons een pionier. Of curator. Die je rondleidt in de wereld van Haagse makers. En daar net iets buiten, regio Haaglanden bijvoorbeeld. Met een simpele formule: kwaliteit en verhalen. En de producten? Dat is een mengelmoes van alles wat gecreëerd is in de stad. We delen ze op in de categorieën: Daily, met producten die je dagelijks gebruikt: van eieren tot shampoo. Culture, waar je kunstzinnig Den Haag op een rij vindt, zoals kunst, boeken en muziek. En Lifestyle, met spullen voor in huis. Of om aan te trekken. Van de gin die om de hoek wordt gedistilleerd tot de duurzame oplossing voor confetti. Hier, online. Of in onze shop.

Want wat als we je vertellen dat je bijna al je dagelijkse benodigdheden lokaal kunt vinden? Alsin, van Haagse makers. Ja echt. Van handzeep tot het beleg op brood. Van de kleding die je aantrekt tot de kunst boven je bed. Waar citymarketing ‘koninklijk’ of ‘internationaal’ zegt, zeggen wij: ambacht, meesterbreinen en creatievelingen. Die wel wat meer plek in de spotlight verdienen. Dus nemen we het heft in eigen handen. Om de Haagse makers op een voetstuk te zetten. Dicht bij elkaar. Onder één (digitaal) dak.

Attentie attentie. Willen alle locals zich bij The Hague's Finest melden?

Dit wordt misschien wel even wennen. Niet meer het ienemiene munten-tafereel voor de schappen, maar je keuze baseren op een verhaal. Want bij elk product kun je meer lezen over de makers, het merk en de werkwijze. Door de handige kaarten die je bij het artikel krijgt, bijvoorbeeld. Dus. Maak kennis met de knappe koppen die verliefd zijn op hun vak. Eigenzinnig en met een gezonde obsessieve focus op kwaliteit. Ontmoet de iconen en de nieuwe kweek. En ontdek wie het bier brouwt waar jij de hele zomer op teert.
 

De VVV-winkel zoals je 'm hoopte

Zeg nou zelf. Lokale makers steunen is veel leuker dan de zoveelste keten in de stad. Je weet wie er achter een product zit. Het is een duurzamere keuze. Het streelt je Haagse hart. En bovenal zijn het producten voor de lange duur. Zie het als een warenhuis. De VVV-zoals-je-’m-hoopte. Of nog beter: gewoon als The Hague’s Finest. Je vindt onze winkel op de Gravenstraat 1. Omringd door alle grote ketens gaan we een stukje Den Haag terug stoppen in de binnenstad. 

 

Jouw product in onze shop terugvinden?

Leuk. We omringen ons het liefst met Haagse makers. Stuur een mail naar [email protected] En vertel wie je bent en wat je doet. Wel even een disclaimer: wij zijn onze eigen curator. Dat betekent dat we zelf beslissen of we jouw product of merk bij The Hague's Finest vinden passen. We willen alleen dat aanbieden waar we zelf achter staan. Wel zo eerlijk voor jou. En onze klanten.