Boomhuttenclub: de ene hut is de andere niet

18 augustus 2020 | Door: Elena Laming

Het klinkt als de droom van iedere ouder. Een plek waar je kind zijn of haar fantasie volledig in de vrije loop kan laten. En de ouder die ongegeneerd achterover kan leunen met een kop koffie. Correctie: de Boomhuttenclub is de droom van ieder ouder én kind.

Geen chaotisch speelparadijs

Aan de Boekhorstraat, in het voormalige American Cinema pand, vind je de Boomhuttenclub. Grote groene neonletters heten je welkom. Eenmaal binnen valt alles op zijn plek. Een grote glazen ruimte achterin de zaal. Drie boomhutten die verbonden zijn met touwladders en glijbanen. Klinkt hysterisch? Nee, je bent niet binnen bij een gigantische speelhal. Al het speelgoed en de boomhutten zijn gemaakt van hout. Met muurschilderingen en wat accessoires. De utopie van iedere minimalist. Alleen dat wat kinderen nodig hebben. En de Boomhuttenclub bewijst dat het helemaal niet zo veel is.

Limotap en lokale koffie

Omdat de balans tussen horeca en speeltoestellen zo’n 50/50 is, hoef je als ouder niet bang te zijn dat je op een krappe plastic stoel moet wachten tot je kind is uitgespeeld. Sterker nog, de kans is groot dat jij voortaan je kind smeekt om weer eens naar De Boomhuttenclub te gaan. Het horeca-gedeelte is in volledig Scandinavische stijl ingericht. Een ruime leestafel, banken waar je schaamteloos onderuitgezakt kan zitten en tafels en stoelen voor de grote glazen muren waar je kunt toekijken hoe je kind(eren) spelen. Of je doet stiekem net alsof. 

De kans is groot dat jij voortaan je kind smeekt om weer eens naar De Boomhuttenclub te gaan

De bar is een groot feest. Ten eerste is ‘ie gemaakt van houten treinrails. Eigenaar Raban snapt dat goede koffie, die je eens niet koud hoeft op te drinken, noodzakelijk is. Zo gezegd, zo gedaan. Dus halen ze bonen in huis van lokale micro roasters. Geserveerd in handgemaakte keramieken mokken. Ook is er een uitgebreide menukaart voor ontbijt en lunch. Precies zoals je ‘m wil hebben. En voor de kinderen? Een speciale limotap! Een gedeelte van de bar is exact op kinderhoogte om hun eigen limonade te tappen. De limo’s wordt altijd gekeurd en geïmporteerd door Raban. En mocht ‘ie in de smaak vallen, is er ook een mogelijkheid om een grote fles voor thuis te kopen.

Merchandise

Voor de echte fans. Maar ook 'gewoon' omdat het design zo tof is. Steven van Lummel, oprichter van Pip, heeft het artwork gemaakt voor de merchandise van de Boomhuttenclub. En die luidt: de ene hut is de andere niet. Je kunt kiezen uit een sweater en t-shirt. Voor kind en ouder. Gemaakt van 100% biologische katoen. En als kers op de taart is de opdruk gedaan door een Haagse zeefdrukker: de Kijm & Zonen.

Kortom: bij de Boomhuttenclub denken ze vanuit ouder én kind. En kun je genieten van Haagse horeca, zonder je zorgen te maken over een rondrennend kind.

De Boomhuttenclub
Boekhorststraat 47
2512 CM Den Haag
facebook
instagram