De Sushimeisjes wijken de wijk uit

15 juli 2021

Inmiddels zijn ze een begrip. De Sushimeisjes zijn niet zomaar meisjes meer, maar een gevestigde keten in het Haagse. Met net andere smaakcombinaties dan de gemiddelde sushitent, zijn ze niet meer weg te denken uit de Prins Hendrikstraat en de Valkenboskade. En, sinds dit weekend ook niet meer uit Kijkduin. We vroegen Lisa hoe het zo ver kon komen. In positieve zin dan.

Nicole en Lisa openen een derde zaak, met een nieuw concept: De Sushimeisjes Shop

| Myrthe van Leeuwen

Sushi, zoals het niet hoort

Zes jaar geleden is het al, dat Lisa en Nicole hun eerste zaak openden. “Eigenlijk vonden we gewoon dat er te weinig goede take-away sushi was in Den Haag. En zelf waren we enorm fan. Nicole maakte het vaak thuis, en ik in de keuken waar ik werkte. We wisten verder nog niet wat we ‘later’ wilden gaan doen, dus toen werd het dit. Sushi maken.” En voor een we-zien-het-wel-insteek, pakte dat plan behoorlijk goed uit. 

"Je hebt wel eens mensen die bij ons eten en dan zeggen: ‘Dit is niet hoe het hoort.' En dat klopt. Want dat is precies wat we willen"

Ondanks dat er nu iedere maand wel een nieuwe sushizaak wordt geopend, boezemt dat Lisa geen angst in. “We zijn niet echt te vergelijken. Je hebt wel eens mensen die bij ons eten en dan zeggen: ‘Dit is niet hoe het hoort’. En dat klopt. Want dat is precies wat we willen, dus zo hoort het wel voor ons. Wij maken sushi die we zelf lekker vinden. Vaak is dat met nieuwe combinaties, die je ergens anders niet vindt.” En daarom hoeft sushi met zoete aardappelfriet, truffel of verschillende paddenstoelentempura niet minder smaakvol te zijn!

Een winkel met verse sushi

En die smaken moesten verder verspreid worden, ook richting het strand. Sinds zaterdag 17 juli is daarom een nieuwe afhaallocatie op Kijkduin geopend. De Sushimeisjes Shop, om precies te zijn. “Het idee is dat het een soort winkel is, met open koelingen. Niet heel massaal hoor, we willen het nog een beetje klein houden. Maar je kan er in ieder geval snel sushi halen. Normaal maken we het op bestelling, hier moet je het gewoon mee kunnen nemen. Maar nog net zo vers!”

Want versheid, dat is wel een van hun grootste sushigeheimen. “Naast veel liefde en passie. Er werken alleen maar jonge mensen bij ons, iedereen gaat aan de slag omdat ‘ie echt leuk vindt. Dat merk je, en dat proef je.” En of er naast de Shop nog andere spannende dingen op de planning staan? “We zouden ook nog naar buiten Den Haag willen uitbreiden, maar daarvoor is nog geen concreet plan hoor. Eerst Kijkduin maar eens aanpakken!”

Een greep uit de collectie

Van sushibowls met zalm of tonijn, de Spicy Lover box, sushi burrito's met garnaal, de klassieke California rol, de Veganista box tot bijgerechten als edamame boontjes en sashimi van verse vis. Dat zijn gerechten die je binnenkort kun vinden in de Shop. En, er is ook gedacht aan bijpassende dranken. Blikjes koude groene thee, white ale's, biologische limonades en witte bieren zijn daar een voorbeeld van. Je kunt de gerechten direct meenemen om op het strand te eten, of je blijft even hangen en eet het aan de bar op. En voor de omwonenden is het ook mogelijk om de sushi te bestellen of af te halen. 

Een binnenkijker bij de nieuwe shop in Kijkduin

Sushimeisjes Shop
Deltapromenade 301
2554 GX Den Haag
website
instagram