Nieuwe trend: deze zaken zetten de bakkerspet op

30 april 2020 | Door: Elena Laming

De geur van versgebakken brood, niet voor niets laten bakkers de deur op een kier staan. De geur lijkt een magnetische kracht te hebben, waardoor je niets anders kunt dan jezelf trakteren op een broodnodige baksel. Je kunt wel zeggen dat er een nieuwe trend gaande is. Niet alleen bakkers staan ‘s morgens vroeg op, ook een aantal horecazaken wagen zich eraan. En het resultaat? De warme broodjes vliegen over de toonbank. 
 

Bij deze horecazaken kun jij nu ook terecht voor een vers gebakken brood:

Pompernikkel
Deze nieuwkomer op de Beeklaan is een restaurant en bakkerij in één. Elke woensdag en zaterdag hebben Daan en Merel een vers zuurdesembrood voor je klaar staan. Geef het door als je er een wil, want zo'n versgebakken brood heeft wel enige tijd nodig. Daarom moet je voor 09:00 uur op dinsdag- of vrijdagochtend je bestelling doorgeven. Dan kun je daar de volgende dag je tanden in zetten. Zuurdesem niet zo jouw ding? Binnenkort komt er een nieuw brood aan. Die is nog even aan het rijzen.

Bartine
Op de Herengracht bevindt dit kleine restaurant, maar grote speler. Nils en Casper doen hier alles net even anders. Zo kun je hier niet ‘gewoon’ terecht voor een croissant, maar zit er ook pistache in. Of amandelen. Maar ook voor een Zweedse lekkernij of een brioche gevuld met ricotta en blauwe bessen ben je welkom. Hoe interessant het klinkt, zo lekker is het brood. Olivier van Opheo helpt hen daar een handje bij. Met elke zaterdag een vers zuurdesembrood op de plank. En als je het een beetje lief vraagt, houden ze er één voor je achter.

Palmette
Op de Plaats vind je het Franse restaurant. Nou ja, restaurant. Dylan en Rick hebben de zaak tijdelijk omgetoverd tot een deli take-away. Waar je kunt aankloppen voor zuurdesembrood én toppings. Wat dacht je van een peanutbutterjelly sandwich? Waarvan het brood en de toppings huisgemaakt zijn! Of een focaccia. Altijd goed. Elke donderdag tot zondag van 11:00 tot 19:00 uur af te halen in het restaurant. 

De Kade
Op de dunne bierkade wordt gist nu gebruikt voor brood, in plaats voor het bier. Maar net zo speciaal als de biertjes daar, verkoopt aan de Kade een bijzonder brood. Rugbrød. De naam verklapt het al, het is een Deens roggebrood. Maar dan met liefde bereid in Den Haag. Het is er een met veel zaden en pitten en lekker voor bij een borrel. En gewoon te bestellen in hun webshop. Wist je trouwens dat De Kade ook samenwerkt met Olivier van Opheo?

Vincenzo´s Osteria
Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Dat weet deze Italiaan ook. Dus verkopen ze een klassieke zuurdesembrood, gevuld met olijven en tijm. Uit de keuken van Weeda´s. Het brood kost je 4,50 euro en als je voor donderdag 13:00 besteld, kun je 'm vrijdag tussen 15:00 en 17:30 uur ophalen bij Vincenzo's. Verser kan niet!