Zin in Kunst: Steven en Sef over het Kunstmuseum

14 januari 2021

Zin in Kunst. Maar wat doe je als de musea gesloten zijn? Ronddwalen door een leeg Kunstmuseum. Tenminste, dat is wat Steven van Lummel en Yousef Gnaoui doen in hun gloednieuwe podcast. Ze nemen je mee naar plekken waar je normaal gesproken niet in het museum komt tot antwoorden op de vragen die ook op het puntje van jouw tong liggen. 

Centrale hal van Kunstmuseum Den Haag

| Gerrit Schreurs

Waarom we ons aangetrokken voelen door een bouwwerk van baksteen en beton, bijvoorbeeld. De medewerkers van het Kunstmuseum weten wel raad met deze vragen. Kassamedewerker Caroline vertelt over haar leukste herinnering aan het museum. En conservator Frouke neemt de twee mee naar het depot. Van de dingen die Sef en Steven het meest blij maken, tot een kritische blik op het museum. Kortom: de mannen gaan een energieke dialoog aan met het gebouw, de collectie en het personeel. Dit gaat er door hun hoofd, tijdens het bezoek aan het Kunstmuseum. 

Klinkt als bekende namen? Steven van Lummel ken je hoogstwaarschijnlijk als medeoprichter van nachtclub PIP. Naast zich bezighouden met het Haagse nachtleven, werkt hij aan eigen illustraties voor zowel kinderboeken als werk voor aan de muur. Yousef Gnaoui is popartiest en rapper, onder de naam Sef. Hij was lid van de rapgroep Flinke Namen. Solo heeft hij al vier albums uitigebracht. En beiden zijn ook individueel host van hun eigen podcast.

Luister naar de eerste aflevering!

Het museum brengt de podcast uit in opmaat naar de grote tentoonstelling over het gebouw en haar geschiedenis Het gedroomde museum die opent op 20 februari.

Alle afleveringen luisteren? Meer info en alle afleveringen vind je hier!

Kunstmuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag
instagram
facebook