Kantoor 1643: van croissant tot cocktail

Een nieuwe Haagse spot, die internationaal aanvoelt. Want de makers komen overal vandaan. Denk daar goede muziek, een liefde voor film, lokale producten en een prijswinnende barkeeper bij: en je hebt je nieuwe favoriete bar, Kantoor 1643. De naam leggen we uit.

Kantoor1643

Ze besloten namelijk een nogal historisch pand te betrekken, en te verbouwen. Haagse sidenote: wie vroeger tot in de late uurtjes in de Seven stond, zal het hierbinnen bekend voorkomen. ‘Anno 1643’ pronkte op de gevel en ondanks hedendaagse moderne materialen en technieken, blijft de historie benadrukt. De voornamelig eikenhouten toonbank is gedroogd, ontdaan van schimmel en verwerkt tot de nieuwe bar. De stoffen zakken van een Amerikaanse familieboerderij zijn gebruikt als bekleding voor de banken. Duurzaamheid nemen ze serieus. En kwaliteit ook.

Concreet?

Dit wordt je nieuwe Haagse bar met eten in de hoofdrol. Een bisto-style menu, met Franse en Japanse invloeden. Affordable fine dining and responsabele drinking, aldus het team. Met 20 signature cocktails, dat dan weer wel. 

Voor wie wil ontbijten met home-made boterhammen en croissants met gefermenteerde blauwe bessen. Wil vergaderen met goede koffie. Het weekend wil inluiden met klassieke cocktails en muziek. Of het op een feesten wil zetten met goede wijn. 

Voor al je natte- droge- én discowensen kom je voortaan naar de Prinsegracht dus. En dat allemaal omdat een klein groepje expats dit een goed idee vond. Toevallig een groep met ervaring achter de bar, talent voor koken en een achtergrond in design, dat dan weer wel. Met een gedeelde liefde voor duurzaamheid en lokale producten. Trek je onze aandacht mee.

Feestelijke opening staat gepland in mei 2024. Tot dan!

[advertentie]

Kantoor 1643
Prinsegracht 14
2512 GA Den Haag
instagram