De Filosoof: Perzische wijnwinkel

Wie van wijn houdt, zal hier vaak te vinden zijn. En zo niet, dan zéker na deze tip. De Filosoof is een totaalpakket voor de liefhebber: met een wijnwinkel - waar je geslaagd de deur uitloopt - én een wijnbar even verderop. Waar de avond net zo geslaagd - en beschonken - beloofd te worden. 

'In Vino Veritas', is het motto van Ofran Badakhshani, filosoof, schrijver en ondernemer. Oftwel: wie dronken is toont z’n ware aard. Terwijl jij nadenkt of je in dat geval iemand nog wat uit te leggen hebt, reserveren wij vast een tafel om een avond vrij te filosoferen in de Molenstraat. 

Want voor de duidelijkheid: de wijnwinkel vind je in de Papestraat, die door het interieur al één van de meest aantrekkelijke zaken is om je proviand in te slaan. En je bovendien verzekerd bent van een goede wijn, met een bijzonder verhaal en originele oorsprong. De wijnbar, net zo goed een bezoek waard, zit in de Molenstraat. Waar Ofran, vriendin én schoonmoeder je verwelkomen en de tafel vast volzetten met verrassende kazen en gerechten uit de Perzische wereld. 

[advertentie]

Denk aan ‘büräni’: aubergine gesmoord in tomanseaus, met yoghurt en koriander. Of kebab van kalfsvlees, aardappelen, gestoomde uien en oosterse kruiden. Bij elke gang een passende en vooral bijzondere wijn. Uit onder andere Azerbeidzjan, Moldavië, Georgië en Kroatië. En wat je lekker vindt, sla je een paar straten verderop dus weer in voor thuis.

En wie écht enthousiast is, wordt meteen lid van de club. De wijnclub is het enige abonnement waar je wél gebruik van gaat maken, met elke maand een selectie van 3 tot 6 wijnen uit bijzondere hoeken van de wereld. Met exclusief toegang tot de jaarlijkse proeverijen en wijnreizen. Cheers, we zien je daar.

De Filosoof Wijnwinkel
Papestraat 5
2513 AV Den Haag
instagram