De Zoute Kater: altijd te laat thuis

“Je doet hier geen drankje, je doet hier een avond” - Lex van The Hague’s Finest

Het werd tijd voor een eigen restaurant en wijnbar, vond Eva. En dat vond Den Haag ook. Er kwam een crowfunding voor omwonende en geïnteresseerden, het geld werd bij elkaar gestort, en dat betekende niet alleen de opening van deze nieuwe spot: maar óók de geboorte van een heuse zoute-kater-community. Win-win-win.

Maargoed, die kater is niet voor pussies. Je komt hier namelijk niet voor een drankje en snelle hap - mag natuurlijk wel, maar we geven graag goed advies. Je komt hier om all out te gaan. Bestel een kwalitatieve (natuur)wijn - deels geleverd door Marius, je lokale wijnboer - en ga vervolgens voor het chef’s menu. Sluit af met een kaasplank van het Ridders Kaashuis (zit een paar meter verderop, lokaler wordt het niet) en voor je het weet ben je twee Gin-Tonic’s verder en was tóch weer later en leuker dan je dacht.  

[advertentie]

Goed om te weten: de knusse zaak is klein. Er is plek voor 30 mensen, dus reserveren is een must. Toch spontaan zoute zin? Eva houdt elke avond een paar plekken vrij aan de bar voor gezellig aanwaaiend publiek. Één ding is zeker: wie hier zit, wíl hier zijn en wil genieten van lekker eten en drinken. Wij verdenken ze ervan dat ze de tijd even stil willen zetten, morgen - en die kater - is voor latere zorg. 

De Zoute Kater
Zoutmanstraat 53C
2518 GM Den Haag
instagram