Bartine opent een 'bakery and market'

25 juni 2021

Nieuw! Bartine opent een tweede zaak: Bakery & Market. Op de Piet Heinstraat in het Zeeheldenkwartier introduceren ze een bakkerij en buurtwinkel in één. Want het afgelopen jaar waren de warme broodjes op de Herengracht niet aan te slepen. Dus krijgen die een nieuwe, bijpassende, plek!

Casper Talsma, Olivier van der Ree (Opheo) en Nils Klinkspoor in de nieuwe zaak

Saffraanbuns, zuurdesembroden en amandelcroissants. Dat wat begon als een tussentijds concept tijdens de lockdown, bleek het recept voor succes. Daarom slaan ze met niemand minder dan Olivier van Opheo Broodmakers de handen ineen. Die, wanneer de zaak opent, in de bakkerij zijn magie zal toepassen. In het andere gedeelte van de winkel kun je terecht voor boodschappen, veelal met een lokale en biologische focus. “We zijn super blij met de community die ons heeft gesteund het afgelopen jaar, en onze ‘bakery & market’ is dan ook voor en door onze community”, vertelt Nils van Bartine.
 

Een binnenkijker in het nieuwe pand

Bartine in huis halen

Wat je precies van de nieuwe zaak kunt verwachten? Nils en Casper zien het als een bijpassend platform voor alle producten die ze door de jaren heen hebben gezocht (en gevonden!). Iets concretere voorbeelden zijn de natuurwijnen, gedroogde hammen, streekproducten, niet-alledaagse kruiden en zelfs boeken. “Zodat je met gemak thuis een inspirerende en uitgebreide borrel organiseert.” De focus ligt dus minder op horeca, maar er zullen wel een aantal tafels komen waar je kunt aanschuiven. Ook het interieur zal er iets anders uit zien. Waar het restaurant op de Herengracht zich gaandeweg heeft ontwikkeld, kiezen ze er nu voor om het design van de nieuwe winkel integraal aan te pakken. Met als inspiratiebron: de Italianen, verklapt Nils.

Een historisch pand met glas in lood

De werkzaamheden zijn dus in volle gang. Maar, ze hebben nog een beetje hulp nodig! Ze starten een crowdfunding om de laatste financiële gaten te vullen. Ook zijn suggesties en tips, over wat jij graag terug zou willen zien, meer dan welkom. Klik hier om op de hoogte te blijven van het nieuwe concept!